Nationale Succesaward 2015

Amari Metals BV winnaar 2015 in Metaalhandelbranche

Rotterdam – Amari Metals BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Metaalhandelbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Amari Metals BV staat bekend als een betrouwbare partner die meedenkt, maximaal ontzorgt en klanten gedegen en breed kan adviseren omtrent alle aangelegenheden op het gebied van roestvast staal, staal en aluminium.’

Amari Metals BV in Vianen is al meer dan dertig jaar een gevestigde naam in de nationale en internationale handel in naadloze buizen in zowel roestvast staal als staal roestvaststalen producten, koper- en nikkellegeringen en aluminium halffabricatendikke plaat en speciaal profiel. In veel gevallen is er sprake van maatwerk voor de klant. Om de groeiende groep van afnemers nog beter en sneller van dienst te zijn, heeft de onderneming in 2012 een nieuw, groter pand met één centraal magazijn betrokken. Als onderdeel van een internationaal samenwerkingsverband koppelt Amari Metals BV economisch voordeel aan hoogwaardige producten, onderhoudt zij wereldwijd relaties met diverse betrouwbare partners en beschikt zij over Europa’s grootste distributienetwerk.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Amari Metals BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Amari Metals, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en door optimaal af te stemmen op de wensen van haar klanten, worden producten en diensten continu verbeterd.’

Uitzonderlijke klant- en servicegerichtheid
De jury prijst met name haar uitzonderlijke klant- en servicegerichtheid. ‘Wat wil de klant nu echt, wat is de essentie van zijn vraagstelling en wat kan Amari Metals voor de klant betekenen om zijn probleemstelling volledig op te lossen. Dit moet volledig helder worden. Nieuwsgierig zijn zit in het bedrijfs-DNA. Het is de grote kracht van de Amari-medewerkers. Niet voor niets is zij de grootste Europese handelaar in roestvaststaal en aluminium’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Voor de toekomst ziet Amari Metals zich verder ontwikkelen op de ingeslagen weg. Steeds verder professionaliseren en altijd bezig zijn met de vraag hoe de onderneming en de mensen zich verder kunnen verbeteren en hoe het oplossend vermogen in samenwerking met klanten verder ontwikkeld kan worden. Maar ook: inspelen op een wereld die in een transitiefase verkeert, waar veel bedrijven nog in oude patronen denken. Haar eigen DNA-waarden blijven daarbij onveranderd van kracht: Connectie maken, Samenwerken, Niemand uitsluiten. ‘Een prachtig bedrijf, met een goede managementvisie op de ontwikkelingen in de samenleving’, aldus de Nominatiecommissie.

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.
De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

Winnaar in de Metaalhandel branche