Isotubi – RVS perssysteem

Isotubi

Amari Metals is leverancier van de leidingen, appendages en gereedschappen van Isotubi. Dit veelzijdige perssysteem is geschikt voor de installatie van leidingwerk in onder andere de civiele, industriële en maritieme sector.

Het perssysteem waarmee de buizen en fittingen aan elkaar verbonden worden is zeer gebruiksvriendelijk: eenvoudig, snel en veilig. Het RVS perssysteem is bestand tegen extreme omstandigheden en corrosie en is daardoor voor de meest uiteenlopende toepassingen te gebruiken.

Wij bieden het complete spectrum van fittingen en appendages vanuit ons centrale magazijn in Vianen om het gebruiksgemak te optimaliseren. De producten zijn van uitstekende kwaliteit, dragen een veelheid aan certificaten van alle gerenommeerde Europese keuringsinstanties en de prijs-kwaliteitverhouding is zeer aantrekkelijk.

Perssysteem

Het persen van bochten, T-stukken, koppelingen en andere appendages is een snel, eenvoudig en betrouwbaar alternatief voor schroefdraadconstructies of het lassen van leidingen.

De fittingen worden door middel van een persing verbonden aan de RVS leiding. De verbinding wordt afgedicht middels de O-ring in de fitting. De leiding wordt gemarkeerd voordat hij in de fitting wordt gestoken en wordt vervolgens gefixeerd (geperst) met elektrohydraulisch gereedschap. Het persen gebeurt altijd met een bek of opzetstuk met een M-profiel.

Toepassingen Isotubi perssysteem

Het perssysteem met roestvaststalen leidingen en appendages is onder meer geschikt voor drinkwaterleidingsystemen, solar-installaties (onderhoudsarm en bestand tegen zeer hoge temperaturen), sprinklersystemen (zowel natte als droge leidingen) en perslucht (met drukken tot 16 bar).

Andere toepassingen, branches en sectoren zijn onder andere:

  • Verwarmingsinstallaties
  • Stoom
  • Gas
  • Koeling
  • Scheepsbouw
  • Offshore
  • Industrie
  • Mijnbouw

De roestvrijstalen leidingen van Isotubi zijn hygiënisch, milieuvriendelijk, goed bestand tegen oxidatie, hebben een goede mechanische en vervormingsweerstand bij hoge temperaturen en ze zijn mooi, decoratief afgewerkt. De O-ringen zijn bestand tegen warm water, veroudering, drinkwateradditieven, hoge temperaturen en druk.

Met ons perssysteem kan leidingwerk worden geïnstalleerd met diameters van 15 tot 168,3 mm. Voor elke diameter is een specifieke bek of opzetstuk nodig, die eenvoudig verwisselbaar is en in de cilinder van het gereedschap wordt geplaatst.

Heeft u interesse of meer vragen over de leidingen, appendages, het gereedschap en de toepassingen? Onze specialisten bij Amari Metals helpen u graag verder!

Betrouwbare partner voor:

Anodiseren aluminium

Speciaal profielen

Diversiteit aan type producten in voorraad kunnen houden, inclusief aluminium extrusie aan de hand van profieltekeningen.

magazijn Amari

Voorraad en distributie

Wij houden aluminium profielen voor u op voorraad en leveren op afroep. Als u vandaag bestelt, hebt u uw product morgen in huis.

aluminium laten anodiseren

Assemblage en bewerkingen

Wij assembleren uw halffabricaat tot eindproduct en kunnen alle andere bewerkingen van uw product uitvoeren.

Ontwerp

Specifieke wensen voor een aluminium halffabricaat of eindproduct? Onze engineers ontwerpen profielen op maat.

Waarom klanten kiezen voor Amari Metals

Ontzorgen logistiek

Anodiseren aluminium

Hoogwaardige afwerking

Maatwerk voor elke branche

Opslag en voorraadbeheer