ALUMINIUM EXTRUSIE

ALUMINIUM EXTRUSIE

Aluminium extrusie: wij zijn gespecialiseerd in de productie en bewerking van hoogwaardige aluminium profielen op maat. Van de tekentafel tot en met de assemblage tot eindproduct; Amari Metals is voor het hele proces een betrokken en deskundige partner. Of u nu op zoek bent naar aluminium profielen voor de bouw, transport of een andere industrie, wij staan klaar om u te helpen.

Wat betekent aluminium extrusie?

Aluminium extrusie is een proces waarbij een aluminium staaf, ook wel een ‘billet’ genoemd, wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 500 graden Celsius. Het verhitte aluminium wordt vervolgens onder druk door een mal geduwd, waardoor het zijn vorm krijgt. De vorm van de mal bepaalt de uiteindelijke vorm van het aluminium profiel. Het extrusieproces is uiterst precies en veelzijdig, wat betekent dat we een breed scala aan vormen en profielen kunnen creëren. Zo kunnen wij aluminium profielen op maat leveren voor ieder project.

ALUMINIUM EXTRUSIE

De voordelen van aluminium

Aluminium biedt tal van voordelen ten opzichte van andere materialen zoals staal of kunststoffen. Aluminium is bijvoorbeeld veel lichter dan staal en biedt tegelijkertijd een hoge sterkte en duurzaamheid. Bovendien is aluminium corrosiebestendig en heeft het een hoge warmte- en elektrische geleidbaarheid, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen waarbij warmte- of elektriciteitsgeleiding belangrijk is.

Kunststoffen hebben daarentegen vaak een lagere sterkte en zijn minder duurzaam dan aluminium, waardoor ze minder geschikt zijn voor toepassingen waarbij stevigheid en duurzaamheid van belang zijn. Kortom, aluminium extrusie biedt tal van voordelen ten opzichte van andere materialen en is daarom de ideale keuze voor veel verschillende toepassingen.

Anodiseren van aluminium profielen op maat

Anodiseren is een belangrijke nabewerkingsoptie voor aluminium profielen. Dit proces zorgt voor een versterkte corrosiebestendigheid en kan de esthetische uitstraling van het materiaal verbeteren.

Aluminium profielen op maat

Amari’s specialisten in aluminium adviseren u vanaf het begin. Ze denken mee over de beste toepassing en constructie van het aluminium profiel. Na de extrusie kunnen wij alle gewenste nabewerkingen uitvoeren: onder andere anodiseren, tappen, lakken, zagen, boren, buigen, borstelen en poedercoaten. Ook assembleren we halffabricaten tot eindproduct. Zo zijn wij betrokken bij het gehele proces en zorgen we voor een eindproduct van hoge kwaliteit.

Nabewerking van aluminium profielen op maat

Bij Amari Metals bieden we een uitgebreid scala aan nabewerkingsopties om ervoor te zorgen dat onze aluminium profielen perfect geschikt zijn voor uw specifieke toepassing. Door deze diverse nabewerkingsopties kunnen we ervoor zorgen dat het eindproduct precies aan uw specificaties voldoet en geschikt is voor gebruik in uw specifieke industrie of toepassing. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste nabewerkingsopties voor uw project.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze specialisten

Heeft u vragen over aluminium extrusie of onze profielen op maat, of wilt u graag meer informatie over onze afwerkingsopties? Onze deskundige medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van de juiste aluminium profielen voor uw project. Neem nu contact met ons op voor een adviesgesprek.

Betrouwbare partner voor:

Anodiseren aluminium

Speciaal profielen

Diversiteit aan type producten in voorraad kunnen houden, inclusief aluminium extrusie aan de hand van profieltekeningen.

magazijn Amari

Voorraad en distributie

Wij houden aluminium profielen voor u op voorraad en leveren op afroep. Als u vandaag bestelt, hebt u uw product morgen in huis.

aluminium laten anodiseren

Assemblage en bewerkingen

Wij assembleren uw halffabricaat tot eindproduct en kunnen alle andere bewerkingen van uw product uitvoeren.

Ontwerp

Specifieke wensen voor een aluminium halffabricaat of eindproduct? Onze engineers ontwerpen profielen op maat.

Waarom klanten kiezen voor Amari Metals

Ontzorgen logistiek van RVS buizen

Ontzorgen logistiek

Hoogwaardige afwerking van RVS buizen

Hoogwaardige afwerking

Maatwerk voor elke branche

Maatwerk voor elke branche

Opslag en voorraadbeheer van RVS buizen

Opslag en voorraadbeheer