Soorten RVS buizen

Soorten RVS buizen

Je bent op zoek naar verschillende soorten RVS buizen, maar je hebt geen idee welke je moet hebben. Gelukkig ben je bij Amari Metals aan het juiste adres. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen RVS304 en RVS316. Maar eerst leggen we je uit wat RVS precies is. Ook komen er andere onderwerpen aan bod waar jij veel aan kunt hebben als je met de RVS buizen aan de slag gaat. Lees daarom alles op je gemak door en dan kun jij er het maximale uithalen in de praktijk.

Wat is Roest Vast Staal precies?

Bij RVS gaat het over een mengsel van materialen die bestaat uit een aantal legeringselementen, zoals koolstof, nikkel, chroom en ijzer. Dit wordt soms aangevuld met andere elementen, zoals titanium, stikstof of silicium. Er kan pas over roestvrij staal gesproken worden als de legering minimaal 10,5% chroom (dit zorgt voor de corrosievastheid) bevat en nog eens maximaal 1,2% koolstof (dit zorgt voor de hardheid).

Verschil RVS304 en RVS316

Als je wilt weten welke RVS buizen geschikt zijn, is het goed om te weten wat de verschillen zijn tussen RVS304 en RVS316. Welke keuze je maakt, hangt af van de plaats waar je het RVS gaat plaatsen. RVS316 is om te beginnen duurder dan de RVS304. Meestal wordt RVS304 alleen maar binnen gebruikt, RVS316 is wat meer geschikt voor buiten wegens de kwaliteit. Maar er kan meer over worden gezegd want soms kan het ook binnen en buiten worden gebruikt (geldt voor beide varianten), maar het ligt dan aan de omstandigheden van de omgeving. Hieronder gaan we wat dieper in op beide soorten. Laat je daarom goed informeren over wat de mogelijkheden zijn van de varianten en dan kun jij zelf een keuze maken (of je laten adviseren) over welke RVS buizen voor jou het meest geschikt zijn.

RVS304

Dit is de meest voorkomende RVS variant, daarnaast is het voor vele toepassingen geschikt. Het kan in huis worden gebruikt, maar ook in een natuurrijke omgeving (let op want hierbij moet het niet aangetast kunnen worden door zout of zuur). Verder bestaat RVS304 uit 8% nikkel en 18% chroom. Ook heeft het een goede corrosiebestendigheid. Je kunt het ook goed vervormen en lassen. Het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, maar dan moet het buiten wel gepoetst worden en goed onderhouden worden.

RVS316

Deze RVS variant bestaat uit 10% nikkel en 16% chroom. Maar het is ook nog aangevuld met 2% molybdeen. Hierdoor is het nog beter bestand tegen corrosie en chloriden. Als je RVS buizen gaat gebruiken die in contact kunnen komen met zuur of zout dan is deze variant het meest geschikt. Als jij daar mee aan de slag wilt, dan weet jij dus welke variant van de RVS buizen jij het beste kunt bestellen bij ons. Maar je kunt je ook altijd laten informeren want we staan voor je klaar en denken graag met je mee.

RVS onderhouden

Als je het over de RVS buizen hebt, dan zijn deze roestvast, maar niet onderhoudsvrij en roestvrij. Je gaat toch ook voor een lange levensduur van de RVS buizen? Dan moeten deze regelmatig gepoetst worden. Als je het dus bij blijft houden dan is er niets aan de hand en is de levensduur prima.

RVS buizen bij Amari Metals

Voor alle RVS buizen kun je bij Amari Metals terecht. Ons grote assortiment RVS buizen en stalen buizen is voor veel type bedrijven erg interessant, omdat wij veel op voorraad hebben. Alle kwaliteiten, afmetingen en legeringen RVS kunnen geleverd worden. Alles wordt geleverd in naadloze uitvoering, het is van Europese en Aziatische productie en ook nog eens leverbaar in metrische en inch afmetingen. De maten variëren van 1,59 tot 609,6 mm op een lengte van 6 meter in totaal. Genoeg mogelijkheden dus, dus de kans dat jij hier slaagt voor je RVS buizen is erg groot! Mogelijk ook interessant is dat wij aluminium profielen op maat ontwerpen, produceren en leveren.