Een meerwaarde voor aluminium: anodiseren

Aluminium anodiseren

Aluminium anodiseren dient een tweeledig doel.

De voorbehandeling en bewerking van aluminium zijn hele concrete voorbeelden van de meerwaarde die Amari Metals toevoegt aan zijn aluminium profielen. Aluminium anodiseren bijvoorbeeld is op zich een hele gangbare bewerking, maar toch kunnen wij daarin toch een verschil maken voor onze relaties.

Aluminium anodiseren dient een tweeledig doel. De gecontroleerde toepassing van oxidatie beschermt het materiaal allereerst tegen corrosie. Met als bonus: er wordt een mooie, egale laag mee gevormd op het aluminium, die zeer decoratief is. De fabrikanten waarmee wij samenwerken onderscheiden zich op dit gebied. Zij produceren voor Amari Metals hoogwaardige geanodiseerde aluminium profielen.

Hoogwaardig geanodiseerd aluminium

We onderhouden nauwe contacten met fabrieken in China. Wellicht heeft niet iedereen daar het goede beeld van, maar juist in China gebeurt het anodiseren van aluminium op het hoogste niveau, óók met volle aandacht voor de milieuaspecten. Henk van den Berg, een van de aluminiumspecialisten bij Amari Metals: ‘De kwaliteit van anodiseren zit in het hele proces; in het onderhoud van de matrijzen, in de voorbewerking van het materiaal. Daar dragen onze partners veel zorg voor.’

‘In de voorbehandeling stralen ze bovendien het aluminium in plaats van het te beitsen. Voor het milieu is dat beter. De reputatie is misschien anders, maar China loopt daarin echt voorop.’

Esthetisch aspect aluminium profiel

Door de aandacht die wij aan het esthetische aspect van aluminium profielen schenken, hebben we veel relaties opgebouwd in onder andere de interieurbouw. Deze geanodiseerde profielen zie je bijvoorbeeld in meubels, schuifwanden en vitrines. 

Anodiseren is mogelijk in verschillende kleuren en in combinatie met andere voorbewerkingen, zoals borstelen of slijpen. ‘Wij kunnen aluminium bijvoorbeeld een RVS-finish geven’, vertelt Henk van den Berg. ‘Dan wordt het inderdaad eerst geborsteld en vervolgens geanodiseerd. Daar zijn onze producerende partners zeer bedreven in.’

Meer weten over aluminium anodiseren en andere mogelijke bewerkingen? Neem dan contact op met Henk van den Berg en zijn collega’s van Amari Metals. Zij helpen u graag verder!

Over Amari Metals

Amari Metals combineert als onderdeel van de Amari Family het beste van twee werelden. We koppelen de voordelen van een volledig zelfstandige, relatief kleinschalige organisatie (flexibel, toegankelijk, snel, maatwerk, persoonlijk) aan het wereldwijde netwerk en de sterke financiële positie van de internationale Amari Family.