Jesse van Oord, adviseur perskoppelingen

Jesse - adviseur perskoppelingen

Onze perskoppelingen specialist: Jesse van Oord

De meest recente toevoeging aan het productgamma van Amari Metals is een perssysteem voor RVS leidingwerk. Jesse van Oord is één van onze adviseurs over dit product. Hij weet alles over de brede toepasbaarheid van de perskoppeling als alternatief voor lassen en andere verbindingen en licht één voorbeeld uit: perslucht.

Perskoppelingen

Ons nieuwe perssysteem voor leidingwerk bestaat uit een reeks van verschillende pressfittingen, leidingen en persgereedschappen. Het assortiment is breed (met diameters van 15 tot 168,3 millimeter voor het leidingwerk) en daardoor zeer veelzijdig. Het systeem kan voor vele typen installaties worden gebruikt.

Perslucht leidingwerk

‘De perskoppeling en de RVS leidingen die in dit systeem worden gebruikt zijn erg geschikt voor perslucht’, vertelt Jesse van Oord, adviseur bij Amari Metals. ‘Ons perssysteem kan namelijk werken met drukken tot 16 bar. De gebruiksdruk in persdrukinstallaties kan oplopen tot 10 bar en voor de gereedschappen is in de regel niet meer dan 6 bar aansluitdruk nodig.’

‘In persluchtinstallaties gebruiken we vaak de groene O-ring, omdat er oliedeeltjes kunnen voorkomen in de perslucht. De standaard zwarte EPDM O-Ring kan worden toegepast als er in de installaties minder dan 1 milligram olie per kubieke meter aanwezig is.’

Hij concludeert: ‘RVS leidingwerk is voor perslucht een uitstekend alternatief voor c-stalen en aluminium leidingsystemen.’

Voordelen perssysteem

Naast de grote veelzijdigheid heeft het RVS systeem met perskoppelingen meer voordelen in het gebruik. De installatie is eenvoudig: minder arbeidsintensief en daardoor goedkoper dan bijvoorbeeld lassen of fitten. Het systeem is betrouwbaar, ook onder extreme condities, en bestand tegen corrosie. 

Jesse van Oord vormt samen met collega’s Wilty Schaap, Peter van der Veken en Mark van Bavel het team van specialisten op het gebied van het perskoppelingsysteem. Bent u geïnteresseerd in het RVS leidingsysteem of heeft u meer vragen over de mogelijkheden en eigenschappen ervan, neem dan contact op met Amari Metals. Wij helpen u graag verder!

Over Amari Metals

Amari Metals combineert als onderdeel van de Amari Family het beste van twee werelden. We koppelen de voordelen van een volledig zelfstandige, relatief kleinschalige organisatie (flexibel, toegankelijk, snel, maatwerk, persoonlijk) aan het wereldwijde netwerk en de sterke financiële positie van de internationale Amari Family.