Onze persfitting specialist: Mark van Bavel

Persfitting specialist

Onze perskoppeling specialist: Mark van Bavel

Mark van Bavel koppelt zijn jarenlange ervaring in stalen en RVS buizen aan specifieke kennis van ons nieuwe perssysteem voor RVS leidingwerk. Mark heeft brede kennis van alle toepassingen van dit systeem en kan alles vertellen over het gebruiksgemak van de perskoppeling.

Persfitting

Het RVS persfitting systeem is breed inzetbaar: het wordt gebruikt in alle denkbare sectoren en voor alle toepassingen – ook voor het grotere leidingwerk en tot een werkdruk van 16 bar aan toe.

Gebruiksvriendelijkheid persfitting systeem

Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van de perskoppeling een enorme pre, betoogt Mark van Bavel. ‘Alle technische sectoren hebben te maken met personeelstekorten’, leidt hij in. ‘Ook de partners van Amari Metals hebben moeite om goed geschoolde technische mensen te vinden. Dat tekort aan vakmensen en installateurs is niet één-twee-drie uit de wereld.’

Het perssysteem is een erkend en gecertificeerd alternatief voor lasverbindingen. Het vraagt véél minder technische achtergrond om te gebruiken. ‘Het is super makkelijk. Met het juiste gereedschap kan iedereen de koppeling op een leiding persen. Door het gemak en de snelheid kunnen vakmensen in een kortere tijd meer werk verzetten. Dat is natuurlijk een groot voordeel nu bedrijven zo moeilijk aan vakmensen komen.’

Elektrohydraulisch gereedschap

De buis wordt in de fitting geschoven en afgetekend. Vervolgens wordt met elektrohydraulisch gereedschap en een opzetstuk met M-profiel de koppeling geperst. Door de O-ring worden de fittingen/appendages in dit RVS pressysteem afgedicht.

Amari Metals levert naast de leidingen en appendages desgewenst ook de benodigde gereedschappen. Mark van Bavel, Jesse van Oord, Peter van der Veken en Wilty Schaap kunnen alles vertellen over de mogelijkheden van ons nieuwe perssysteem. Interesse of vragen? Wij helpen u graag!

Over Amari Metals

Amari Metals combineert als onderdeel van de Amari Family het beste van twee werelden. We koppelen de voordelen van een volledig zelfstandige, relatief kleinschalige organisatie (flexibel, toegankelijk, snel, maatwerk, persoonlijk) aan het wereldwijde netwerk en de sterke financiële positie van de internationale Amari Family.