Roy van Maarseveen: bijna 30 jaar specialist in aluminium bij Amari Metals

Roy van Maarseveen: bijna 30 jaar specialist in aluminium

Maak kennis met een van onze vaste krachten op het gebied van aluminium: Roy van Maarseveen. Met bijna drie decennia aan ervaring binnen het bedrijf is Roy een expert in zijn vakgebied. Hieronder leest u hoe Roy u kan ondersteunen, de kunst van aluminium extrusie en over wat Roy vindt van werken bij Amari Metals.

Van magazijn naar specialist

Roy’s loopbaan bij Amari Metals begon op een onverwachte manier. “Ik ben hier op een blauwe maandag begonnen omdat mijn vorige werkgever failliet was gegaan”, vertelt Roy. “Ik begon in het magazijn, maar al snel belandde ik op de verkoop roestvaststaal buizen en fittingen. Niet al te lang daarna ben ik gevraagd om de afdeling aluminium te komen ondersteunen, dus dat doe ik inmiddels alweer zo’n 28 jaar.”

Dagelijkse werkzaamheden en klantcontact

In zijn huidige rol houdt Roy zich bezig met een breed pakket aan activiteiten. “Ik doe inkopen, verkopen, contact met klanten, import en de export naar Noord-Amerika voor een aantal klanten”, legt hij uit. Zijn diepgaande kennis van de processen binnen Amari Metals maakt hem een onmisbare schakel. “Als je al zo’n tijd hier zit, dan weet je natuurlijk heel veel van het bedrijf en van de ins en outs. Je weet waar mensen tegenaan kunnen lopen en kunt hen daarin ondersteunen.”

Het directe contact met klanten is een aspect van zijn werk dat Roy bijzonder waardeert. “Elke dag is weer een andere dag. Je hebt natuurlijk wel wat vaste dingen die je af moet werken, maar er komen altijd weer nieuwe dingen voorbij. We sparren ook heel veel met elkaar, zowel met collega’s als met klanten.”

De wereld van aluminium extrusie

Een deel van Roy’s expertise ligt in de aluminium extrusie, een proces dat essentieel is voor de productie van maatwerkproducten. “Extrusie is een vorm van het creëren van een product door middel van het persen van aluminium door een matrijs heen. Je krijgt er aan de andere kant aluminium uit in de juiste vorm”, legt Roy uit. “De matrijzen worden door de fabriek zorgvuldig beheerd om de kwaliteit te waarborgen. Zo wordt ervoor gezorgd dat de profielen nooit door slijtage buiten de toleranties komen te liggen.”

Toekomstperspectief

Roy ziet zichzelf ook de komende jaren nog met veel plezier bij Amari Metals werken. “Elke dag komen er weer nieuwe vraagstukken die je moet oplossen en dat blijft altijd vernieuwend”, zegt hij. “Het contact met klanten en het sparren met collega’s is iets wat ik écht leuk vind aan mijn werk. Zo zit ik bijvoorbeeld al bijna achttien jaar – als het niet langer is – bij Henk aan een blok. Samen heb je zoveel gedeelde ervaring dat wij als een soort twee-eenheid allerlei vraagstukken kunnen oplossen.”

Neem contact op!

Benieuwd wat Roy voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Roy staat u graag bij op het gebied van aluminium profielen en om u volledig te ontzorgen. Klik op de onderstaande knop om naar de contactpagina te gaan.