De mogelijkheden van perskoppelingen

RVS perskoppelingen
tabel RVS leidingwerk

De mogelijkheden van een perskoppeling in RVS leidingwerk

De perskoppeling is vanwege het gebruiksgemak een zeer efficiënt alternatief voor lassen en schroefdraadkoppelingen in de installatie van RVS leidingwerk. Amari Metals is leverancier van een veelzijdig perssysteem dat voor elk type installatie gebruikt kan worden.

Perskoppeling

Ons perssysteem is inzetbaar voor leidingwerk in alle sectoren en toepassingen: de civiele techniek, industrie, de maritieme sector, offshore, gas, zonnesystemen, perslucht, drinkwater, sprinklersystemen, koeling, verwarming en meer. Daarvoor leveren wij een breed assortiment aan RVS leidingen, pressfittingen en gereedschappen.

Grote diameter RVS leidingwerk

De range van de leidingen (RVS 316 en 304) in ons perssysteem loopt uiteen van 15 millimeter tot 168,3 millimeter. Dat brede spectrum in combinatie met XXL fittingen maakt dit systeem ook toepasbaar voor het grotere leidingwerk. Daarbij heeft het een gegarandeerde werkdruk van 16 bar.

Perskoppeling als alternatief voor lassen

Het persen van bochten, T-stukken, koppelingen en andere appendages is een snel, eenvoudig en betrouwbaar alternatief voor lassen en schroefdraadconstructies.

De fittingen worden door middel van een persing verbonden aan de RVS leiding. De O-ring in de fitting dicht de verbinding af. De leiding wordt gemarkeerd voordat hij in de fitting wordt gestoken en wordt vervolgens gefixeerd (geperst) met elektrohydraulisch gereedschap. Het persen gebeurt altijd met een bek of opzetstuk met een M-profiel.

Leidingen en pressfittingen op voorraad

Ons perssysteem van RVS leidingen en appendages is door alle gerenommeerde Europese instanties gecertificeerd. Wij kunnen altijd snel uit voorraad leveren. Ook het benodigde gereedschap – perstangen en bek – kunt u desgewenst bij Amari Metals bestellen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Over Amari Metals

Amari Metals combineert als onderdeel van de Amari Family het beste van twee werelden. We koppelen de voordelen van een volledig zelfstandige, relatief kleinschalige organisatie (flexibel, toegankelijk, snel, maatwerk, persoonlijk) aan het wereldwijde netwerk en de sterke financiële positie van de internationale Amari Family.