Samenwerking tussen Burgaflex en Amari Metals: duurzame en innovatieve eindproducten

Ron Wiersma over de samenwerking met Amari

Burgaflex is een toonaangevende speler in het leveren van eindproducten voor milieuvriendelijke oplossingen. Met expertise in o.a. slangen, buizen, fittingen en thermische beheersystemen bieden ze maatwerk oplossingen voor verschillende bedrijven en organisaties. Dankzij de samenwerking met Amari Metals ontvangen zij buizen op maat waarmee zij hun eindproducten produceren.

Connecting for a better world

Burgaflex richt zich op diverse branches, waaronder landbouw, constructie, bussen, coaches, automotive, en vele anderen. “Bij Burgaflex zijn we gespecialiseerd in het verbinden van onderdelen en het leveren van eindproducten voor een breed scala aan industrieën”, aldus Ron Wiersma, Global Sales Manager bij Burgaflex. “Onze slogan is ‘Connecting for a Better World,’ omdat onze eindproducten worden gebruikt voor milieuvriendelijke oplossingen.”

In dit nieuwsbericht vertelt Mark van Bavel, directeur bij Amari metals, over hun kant van deze samenwerking.

Eindproducten bij elektrisch aangedreven voertuigen

Een goed voorbeeld van een eindproduct is een systeem voor een elektrisch aangedreven voertuig. “Daarbij kun je denken aan stadsbussen, overdekte grasmaaiers, veegmachines en bouwkranen”, aldus Ron. “Wij produceren het leidingwerk voor de koelingsapplicaties, zoals de airconditioning of het thermische managementsysteem. De batterij van een elektrisch aangedreven voertuig moet op de juiste temperatuur gehouden worden voor optimale prestaties. In de zomer kan dat afkoelen zijn en in de winter juist verhitten. De systemen die dat mogelijk maken worden door ons gemaakt.”

“De volgende stap is het leveren van systemen voor waterstof aangedreven voertuigen”, vervolgt Ron. “Deze voertuigen maken een groter bereik mogelijk dan elektrisch aangedreven voertuigen en werken op een duurzame wijze.”

De samenwerking met Amari Metals

De langlopende samenwerking met Amari Metals is een belangrijk onderdeel van de productie van de Burgaflex systemen. Ron: “Mede dankzij de op maat geleverde buizen van Amari Metals wordt het maken van de verbindingen in onze eindproducten mogelijk. Het leidingwerk van Amari Metals wordt op maat en gebraamd aangeleverd. Op die manier hoeven wij de buizen niet apart af te zagen voor onze producten. Deze buizen verwerken wij door middel van solderen, lassen en buigen tot eindproducten.”

Brede service

“Amari Metals heeft zich bewezen als een flexibele partner voor Burgaflex”, aldus Ron. “Ze staan altijd open voor het beantwoorden van technische vragen en denken graag met ons mee over onder andere het leidingswerk.”

Excelleren in nichemarkten

Burgaflex blinkt uit in het produceren van klantspecifieke producten. Met productiefaciliteiten dicht bij de klant leveren ze hoogwaardige en duurzame producten op maat. Deze focus op maatwerk stelt hen in staat om te opereren in nichemarkten met producties tot maximaal 20.000 voertuigen per jaar. Het leidingwerk van Amari Metals en Burgaflex wordt bijvoorbeeld gebruikt in de een hybride sportauto waar maar 68 modellen van zijn gemaakt.

Meedenken in het Ontwerpproces

Een cruciale meerwaarde van Burgaflex is hun betrokkenheid bij het ontwerpproces van klanten. Ze werken samen met ingenieurs om materiaalkeuzes te optimaliseren en productie-efficiëntie te waarborgen. Deze aanpak zorgt ervoor dat de klant de meest kosteneffectieve en efficiënte oplossingen krijgt. De service gaat veel verder dan alleen produceren: proactief meedenken is de norm.

Een samenwerking voor duurzame en innovatieve oplossingen

De samenwerking tussen Burgaflex en Amari Metals is gebaseerd op flexibiliteit, technische expertise, klantspecifieke productie en proactief meedenken. Dankzij dit partnerschap kan Burgaflex bouwen op een betrouwbare levering van producten, zodat zij hoogwaardige en duurzame eindproducten kunnen blijven leveren. Samen streven Amari Metals en Burgaflex naar een duurzamere wereld.

Over Amari Metals

Amari Metals combineert als onderdeel van de Amari Family het beste van twee werelden. We koppelen de voordelen van een volledig zelfstandige, relatief kleinschalige organisatie (flexibel, toegankelijk, snel, maatwerk, persoonlijk) aan het wereldwijde netwerk en de sterke financiële positie van de internationale Amari Family.